Hett att köpa bostad i spanien

Fler svenskar än någonsin slår till på ett utomlandsboende, och framförallt Spanien har ökat kraftigt hos bostadsköparna jämfört med tidigare år. Över 3600 svenskar köpte bostad i Spanien föregående år, enligt Registradores, den spanska inskrivningsmyndigheten. Det är en ökning på drygt 30% från 2015.

Först och främst är det semesterboenden som efterfrågas, och speciellt på de klassiska turistorterna kring Costa Blanca och Costa del Sol. Men även för kanarieöarna och andra större städer finns ett intresse.

tips innan köp

Innan ni åker ner till Spanien för att spana in boendet är det bra att göra research på de områden ni är intresserade av, så att köpprocessen förenklas och att ni inte börjar på ruta 1 väl nere på plats. Ta också gärna fram en kravlista samt ungefärlig budget, för att underlätta för mäklaren.

Som köpare är ni ansvariga för att undersöka bostaden innan köpet går igenom. Ta hjälp av tekniska arkitekter om det behövs. I Spanien äger man även alltid den fysiska bostaden, till skillnad från hemma i Sverige, och lagfart ansöks om på villor, radhus och lägenheter.

Svenskar köpstarka

Invånare i andra europeiska länder dras också till Spanien för bostadsköp, som till exempel tyska och brittiska medborgare, men de ökade bara med 19 respektive 22 procent jämfört med de 30 svenska.

Vi hjälper dig att hitta ditt drömboende i Marbella området.

Lämna gärna kontaktuppgifter så hör vi av oss.

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Kontakta mig på valt språk

Prisklass

Meddelande