Områden i Marbella

Benahavís

Idylliska Benahavís är beläget i bergen med en fantastisk utsikt. Byn har blivit en populär destination för semesterbostäder och året-runt-boende för inflyttade svenskar, både tack vare sina många golfbanor och uppskattade och välkända restaurangutbud. Förutom att golfa och äta god mat, finns även alla andra typer av bekvämligheter här, som dagis och skola, matbutiker, banker och liknande. Det lyxiga området La Zagaleta, gör även kommunen den rikaste per capita i hela Andalusien med sina ca 6000 invånare.

benahavis

Bostäder med närhet till golf i Benhavís.

Nueva Andalucía

Nueva Andalucía är beläget ovanför hamnstaden Puerto Banús i Marbella kommun. Här hittar ni lummiga naturområden, golfbanor, villor och radhus, och är ett väldigt populärt område bland skandinaver. Både skandinaviska mataffärer och restauranger med nordiska menyer hittar ni i denna fina stadsdel där lyx möter genuinitet med närheten till Puerto Banús och utsikt över La Concha-berget. Centro Plaza är områdets knutpunkt, där Costa del Sol’s största marknad hittas på lördagarna. Här finns även en del lägenheter och nybyggda fastigheter. I Nueva Andalucía finns flera bra skolor, som Les Roches och Aloha College som är en internationell skola med många svenska elever. I närheten ligger La Quinta, som är ett lyxigt område med villor och stor golfanläggning.

nueva

Villor i Nueva Andalucia.

Puerto Banús

Hamnstaden Puerto Banús är Marbellas flottaste del, där man möts lyx och flärd. I hamnen samlas stora lyxyachter, och hamnen sägs vara den fjärde dyraste marinan i världen. Hamnen började byggas i början av 70-talet, och gatorna och husen närmast vattnet är i traditionell stil med smala gator och vitkalkade byggnader. Här ligger exklusiva butiker som Louis Vuitton, Versace, Dolce & Gabbana, Dior, och fina restauranger, barer och nattklubbar, och El Corte Inglés, det stora och lyxiga varuhuset som ligger här är Spaniens största. Här finns även en enorm Salvador Dalí-skulptur i form av tre tons noshörning, en ”walk of fame” med kända namn som har hedrat Marbella i världen, samt självklart vackra stränder!

puerto

Marinan i Puerto Banús.

ESTEPONA

Estepona är välbehållet så till vida att det inte har byggts om efter turismen, och har därför behållit den härliga charmen som är typisk för andalusien och södra Spanien. Många gator är bilfria, och det vimlar av trånga, mysiga gränder och vitkalkade hus. Till skillnad från andra delar av Costa del Sol, är Estepona inte fullt med stora hotellkomplex och höghus. Generellt anses det vara ett lugnare, mer genuint spanskt område, och ligger ca 30 km söder om Marbella. Här kan ni strosa på bar- och restauranggatan Calle Real, där det finns gott om typiska spanska restauranger. Det lummiga torget Plaza de las Flores bjuder på härlig miljö, och självklart finns här vackra stränder och hav.

esteponatorg

Plaza de las flores i Estepona.

Kontaktformulär

Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta ditt drömboende i Marbella

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Kontakta mig på valt språk

Prisklass

Meddelande